Tickets
  • Film
Science meets fiction - Hebben we technologie onder controle?
Cinema
Tijd: 22:30-23:00Zaal: Club Nine Cinema
Foto: Sean Miller

Wat als er een kloon van jou was, die in alles beter was dan jijzelf? In ‘The Replacement’ nemen klonen de wereld over. In deze absurde korte sci-fi comedy volgen we een conciërge die zijn dromen in rook ziet opgaan als zijn kloon wordt verkozen tot president. Hoeveel ruimte is er nog voor de mens in deze nieuwe wereld?

Soms lijkt technologie ons voorbij te snellen. Lukt het om op tijd op de rem te trappen om negatieve gevolgen te voorkomen? Voor een kloon-invasie hoeven we voorlopig nog niet bang te zijn. Maar hoe zit dat met kunstmatige intelligentie, genetische modificatie of het steeds breder inzetten van big data? Is er nog een weg terug wanneer veranderingen eenmaal zijn ingezet? Bioethici Marieke Hollestelle (UMC Utrecht) en Nienke de Graeff (LUMC) gaan met jou in gesprek over het razendsnelle tempo van technologische ontwikkelingen. Hoe houden we de controle?

Over science meets fiction
Science fiction biedt ons een blik in de toekomst. Naar aanleiding van drie korte films gaan bioethici Marieke Hollestelle (UMC Utrecht) en dr. Nienke de Graeff (LUMC) met jou in gesprek over de ethische vragen die nieuwe technieken met zich meebrengen. Wat is science en wat is fictie in deze films? En wat leren ze ons over de keuzes die we nu moeten maken?

Foto: