Inner Journey

Tijden 20:30-20:45 21:15-21:30
Zaal Hertz
  • Experience

In zijn eerste boek 'Inner Journey' legde Marvel Harris zijn gendertransitie van vrouw naar man vast. Hij wilde graag zijn verhaal publiceren omdat hij voorbeelden mistte van mensen waarin hij zichzelf herkende. “Ik dacht dat mijn project voornamelijk ging over mijn gendertransitie. Gaandeweg ontdekte ik dat het veel meer gaat over de langdurige zoektocht naar mijzelf: het zijn van een mens met gevoelens, blijvend in ontwikkeling.”

Het gesprek over de vraag waarom normen rondom gender en seksualiteit zo hardnekkig zijn met schrijver Splinter Chabot (Confettiregen) en sociaal wetenschapper dr. Linda Duits (Universiteit Utrecht), wordt voor en na omlijst door een projectie van de documentaireserie van Marvel Harris.

Marvel neemt deel aan de derde editie van het FOTODOK talentenprogramma Lighthouse en zal daarnaast te zien zijn in de tentoonstelling Mind the Mind die vanaf februari 2022 te zien is bij FOTODOK in de Lange Nieuwstraat in Utrecht. FOTODOK vertelt met fotografie verhalen over actuele maatschappelijke onderwerpen.

Foto: