ROBIN

Programma

ROBIN

Première

Cinema

Club Nine / 21:35-22:30 (editie 2019)

Een interactieve animatie van een levensverhaal waarin jij het lot bepaalt.

Maak kennis met Robin, een vrolijk en leergierig kind. Wat zal het leven de jonge Robin brengen? In deze interactieve ervaring ga jij daarover! Wordt Robin loodgieter, wetenschapper, militair of blogger? Is het iemand die nieuwe technologie omarmt, of iemand die de natuur liefheeft en in de wildernis gaat wonen? Je komt grote dilemma’s tegen, dilemma’s waar ouders nu en in de toekomst mee worstelen. Hoe belangrijk vind jij de rol van virtual reality in de liefde? Wil je wel of geen genetische modificatie voor het kind van Robin? En vertrouw jij op algoritmes als het gaat om leven of dood? Keuzes waarvan je de consequenties nog niet goed kan inschatten … Wat zeggen de keuzes die je maakt voor Robin over jou?

Dr. Reint Jan Renes, lector Psychologie voor een Duurzame Stad (HvA), zal een introductie geven op deze interactieve film, waarbij het publiek de afloop bepaalt.

I.s.m. de Nationale Wetenschapsagenda (NWA)

Trailer

ROBIN: een interactief levensverhaal werd geproduceerd in opdracht van de Nationale Wetenschapsagenda. Wetenschappers uit verschillende vakgebieden werkten mee aan de wetenschappelijke onderbouwing van de film. Diverse filosofen en ethici werkten mee aan de scenario-ontwikkeling.