Eat | Tech | Kitchen cooking show

Tijd 19:30-00:00
Zaal De Punt
  • Performance

Beleef op speelse wijze een nieuw, kritisch verhaal over onze alledaagse consumptie van technologie.

In 1932 publiceerden dichter en kunsttheoreticus Filippo Tommaso Marinetti en kunstenaar Fillìa The Futurist Cookbook, vol met absurde recepten. Marinetti had een hekel aan pasta en gaf de voorkeur aan het marineren van rauwe worstjes in koffie en eau de cologne. Eten deed je niet met bestek, maar met je handen. Eten moest een experimentele reis langs de zintuigen zijn. Waarom? Dit kookboek was eigenlijk een manifest dat viel binnen de stroming van het futurisme en een vurig pleidooi om de verworvenheden en beloften van de twintigste eeuw te omarmen. Burgerlijke tradities moesten plaats maken voor snelheid, machines en technologie. Zo ook aan tafel.

Interactieve kunstenaars Emilie Baltz en Klasien van de Zandschulp besloten om futuristisch koken nieuw leven in te blazen. Hun EAT | TECH | KITCHEN cooking show herinterpreteert het futuristische kookboek. Waarbij de twee futurist chefs je helpen bij het creëren van recepten. Beleef op speelse wijze een nieuw, kritisch verhaal over onze alledaagse consumptie van technologie. Wordt het tijd om onze gewoonten te heroverwegen?

Programma is in het Engels. Zie showtijden op locatie.

I.s.m. IMPAKT.

Foto: