Over Betweter

Bet·we·ter (de; m,v; meervoud: betweters), 1. iemand die alles beter wil weten; wijsneus

Het Betweter Festival is er voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert. Onderzoekers, kunstenaars en bezoekers ontmoeten elkaar in ongedwongen festivalsetting, en denken samen na over de wereld van morgen en de grote vragen van vandaag. Met verrassende wetenschappelijke verhalen, muziek, live experimenten, kunst en film.

Contact

Vragen voor het programmateam kun je mailen aan betweterfestival[at]uu.nl (waarbij je [at] vervangt door @).

Organisatie

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht. Onze hoofdpartners zijn UMC Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Hogeschool Utrecht.

Andere partners zijn o.a. Universiteit voor Humanistiek, TivoliVredenburg, SETUP, BNR en Centre for Unusual Collaborations. In 2023 is het festival het openingsevent van de Utrecht Science Week.

Dit zeggen onze partners

Yvette Nelen (Universiteit voor Humanistiek):

"De mix van wetenschap, kunst en actualiteit levert steeds weer een verrassend programma op met bijzondere dwarsverbanden. Dat alles strak neergezet door een enthousiast team. Het is elk jaar een feestje, de samenwerking!"

Edwin Jacobs (Lid College van Bestuur HKU):

"De HKU is trotse partner van het Betweter Festival, en met een reden. In 2025 is het 150 jaar geleden dat met het Gebouw voor Kunsten en Wetenschappen aan de Mariaplaats in Utrecht een unieke basis werd gelegd voor de verbinding tussen kunst en wetenschap. Met het Betweter Festival wordt op deze basis voortgegaan. Prachtig en belangrijk dat we deze samenwerking verduurzaamd hebben dit jaar. Op naar meer!" 

Renske Huijsing (wetenschapsvoorlichter UMC Utrecht):

"Hulde voor het mooie Betweter Festival, een geslaagde editie om met een goed gevoel op terug te kijken. Waar we in de vijver van aanstormende talenten en opkomende onderzoekers inspirerende sprekers hebben gevonden. Er waren bij het UMC Utrecht veel positieve learnings. Ik kijk in ieder geval met heel veel plezier terug op de samenwerking met jullie team."   

Marieke Hulsbos (programmeur Kennis & Debat TivoliVredenburg):

"Betweter Festival is hét festival voor wie iets wil leren, maar ook vermaakt wil worden. Er is zoveel te doen dat je eigenlijk fomo krijgt van alles waar je niet bij kunt zijn."

Foto: