Over Betweter

Bet·we·ter (de; m,v; meervoud: betweters), 1. iemand die alles beter wil weten; wijsneus

Het Betweter Festival is er voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert. Onderzoekers, kunstenaars en bezoekers ontmoeten elkaar in ongedwongen festivalsetting, en denken samen na over de wereld van morgen en de grote vragen van vandaag. Met verrassende wetenschappelijke verhalen, muziek, live experimenten, kunst en film.

Contact

Vragen voor het programmateam kun je mailen aan info[at]betweterfestival (waarbij je [at] vervangt door @).

Organisatie

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht. Onze hoofdpartners zijn UMC Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Hogeschool Utrecht.

Andere partners zijn o.a. Universiteit voor Humanistiek, TivoliVredenburg, SETUP, BNR en Centre for Unusual Collaborations. In 2023 is het festival het openingsevent van de Utrecht Science Week.

Dit zeggen onze partners

Brit Wijkniet (waarnemend directeur Marketing & Communicatie UMC Utrecht)

"Aansluiting op maatschappelijke vraagstukken vind ik belangrijk. We zijn graag betrokken als partner bij dit festival vanwege de goede sfeer, het fantastische publiek en de mooie voorbeelden van onderzoek en experimenten. Onze wetenschappers staan open voor interactie en kiezen graag voor de dialoog met het bezoekers."   

Marieke Hulsbos (programmeur Kennis & Debat TivoliVredenburg):

"Betweter Festival is hét festival voor wie iets wil leren, maar ook vermaakt wil worden. Er is zoveel te doen dat je eigenlijk fomo krijgt van alles waar je niet bij kunt zijn."

Foto: