Over

Over Betweter

Op 1 en 2 oktober 2021 zijn we terug!

bet·we·ter (de; m,v; meervoud: betweters), 1. iemand die alles beter wil weten; wijsneus

Voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert, is er het Betweter Festival. Een avondvullend indoor festival waar je als bezoeker op onderzoek uitgaat in een dynamisch programma met wetenschap, kunst en cultuur. Het festival wordt in 2019 na drie bomvolle edities voor de vierde keer georganiseerd in TivoliVredenburg. Waar we een groot aantal zalen en ruimtes invullen met onderzoeksverhalen, muziek, film, podiumkunst, experimenten en performances.

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door Studium Generale, namens de Universiteit Utrecht en samen met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), het UMC Utrecht, de Universiteit voor Humanistiek (UvH) en TivoliVredenburg. Andere partners zijn Fotodok, Impakt, Universiteit van Nederland en NPO Focus.

Dit zeggen onze partners

Tessa Hagen (programmeur Kennis & Debat TivoliVredenburg):

"Op het Betweter Festival vertellen wetenschappers hun verhaal op zo'n manier dat je het begrijpt én onthoudt waar het over gaat. En of je nu zoent voor de wetenschap, met je eigen vooroordelen geconfronteerd wordt in een gekke installatie of danst op het plein met swingende live muziek: het Betweter Festival is altijd spannend en prikkelend."

Femke Rotteveel (directeur FOTODOK):

"FOTODOK voelt zich thuis op het Betweter Festival. In tijden waarin een onophoudelijke stroom aan informatie in razend tempo aan ons voorbij trekt, brengen we verdieping, achtergrondverhalen en een beter begrip van de wereld waarin we leven."

Nina Kornaat (communicatieadviseur NWA):

"Net zoals het NWA brengt het Betweter Festival wetenschappers en publiek met elkaar in contact. Onderzoekers laten niet alleen zien wat hen bezighoudt, maar betrekken bezoekers actief bij hun onderzoek. Die uitwisseling is belangrijk. Wetenschap gaat ons allemáál aan."

NWA & het Betweter Festival werken samen om elkaar te versterken. Zo organiseert NWA parallel de Nacht van de Wetenschap in Den Haag. Er zijn geen kosten aan verbonden, aanmelden is wel even nodig via hun site.

Blijf op de hoogte

En ontvang alle updates van het programma 2021

Subscribe