Over Betweter

Bet·we·ter (de; m,v; meervoud: betweters), 1. iemand die alles beter wil weten; wijsneus

Het Betweter Festival is er voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert. Wetenschappers, artiesten en bezoekers ontmoeten elkaar in ongedwongen festivalsetting, en denken samen na over de wereld van morgen en de grote vragen van vandaag. Met verrassende wetenschappelijke verhalen, muziek, live experimenten, kunst en film.

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht. In 2022 zal het festival het openingsevent zijn van de Utrecht Science Week en het landelijke Weekend van de Wetenschap, en daarnaast onderdeel van de viering van U900.

Andere partners zijn o.a. de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Universiteit voor Humanistiek en TivoliVredenburg. Onderaan deze pagina's zie je alle logo's van alle partners van het festival.

Vragen voor het programmateam kun je mailen aan info[at]betweterfestival (waarbij je [at] vervangt door @).

Dit zeggen onze partners

Tessa Hagen (programmeur Kennis & Debat TivoliVredenburg):

"Op het Betweter Festival vertellen wetenschappers hun verhaal op zo'n manier dat je het begrijpt én onthoudt waar het over gaat. En of je nu zoent voor de wetenschap, met je eigen vooroordelen geconfronteerd wordt in een gekke installatie of danst op het plein met swingende live muziek: het Betweter Festival is altijd spannend en prikkelend."

Joost van de Weerd (projectleider Weekend van de Wetenschap):

"Net zoals Weekend van de Wetenschap brengt het Betweter Festival wetenschappers en publiek met elkaar in contact. Onderzoekers laten niet alleen zien wat hen bezighoudt, maar betrekken bezoekers actief bij hun onderzoek. Die uitwisseling is belangrijk. Wetenschap gaat ons allemáál aan."

Vincent Pijpers (projectmanager Utrecht Science Week):

"Deze 6e editie van het Betweter Festival is een van de publieksevenementen van de Utrecht Science Week. Tijdens deze week willen we o.a. het belang van de Utrechtse wetenschap nog beter zichtbaar maken voor een breed publiek. Het Betweter Festival is daar een prachtig voorbeeld van."

Foto: