Betweter Festival op zoek naar onderzoeksvoorstellen

Nieuws

Betweter Festival op zoek naar onderzoeksvoorstellen

17/02/2020

Op vrijdag 2 oktober vindt in TivoliVredenburg de vijfde editie van het Betweter Festival plaats. Wetenschappers, kunstenaars en bezoekers onderzoeken er samen de grote (en kleine) vragen van onze tijd. Heb jij een idee voor een verrassend wetenschappelijk experiment en wil je jouw onderzoek uitvoeren op het festival? Meld je dan uiterlijk 23 maart aan.

Met zo’n 2000 bezoekers is het festival een uitgelezen kans voor wetenschappers om veel data te verzamelen en het publiek warm te maken voor hun onderzoek. Bezoekers maken zo op ongedwongen wijze kennis met wetenschappelijk onderzoek. In voorgaande jaren was er o.a. veel media-aandacht voor een van de eerste grootschalige onderzoeken naar de ervaring van ASMR, deden we onderzoek naar de (fysiologische) werking van polarisering, en konden bezoekers hun wilskracht testen.

We zijn op zoek naar experimenten waar zo veel mogelijk bezoekers aan kunnen deelnemen. Voorwaarde is ook dat het voor het Betweterpubliek interessant en prikkelend moet zijn om mee te doen. Onderzoek dat slechts gebruik maakt van enquêtes voldoet niet. Sluit jouw onderzoek hierbij aan? Dan ontvangen we graag je voorstel. Wij zorgen er met onze ontwerpers voor dat je experiment op een aantrekkelijke manier wordt vormgegeven.

Een voorstel bevat:

- Naam onderzoeker + universiteit

- Onderzoeksvraag en onderzoeksopzet

- Waarom is het interessant voor een festivalpubliek?

- Wat heb je er voor nodig? (Techniek + ruimte)

- Hoe groot is het team?

Voorstel indienen?

Stuur je onderzoekvoorstel uiterlijk 23 maart 2020 naar info@betweterfestival.nl

Meer informatie

Voor een indruk van het Betweter Festival, zie onze website. Vragen? Mail naar info@betweterfestival.nl.